INCDFP INFP
  Ştiri INCDFP

Ştire din data de 26 Septembrie 2019
Noaptea cercetatorilor

INFP va asteapta la Noaptea Cercetatorilor pe 27 septembrie 2019

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, in calitate de co-organizator, va invita la "Noaptea Cercetatorilor" sa faceti cunostinta cu lumea fascinanta a cercetarii, a stiintei, vineri 27 septembrie 2019. Evenimentul se va desfasura intre orele 17:00 si 22:00, in Parcul Lumea Copiilor din Bucuresti, intrarea de pe B-dul Tineretului, prin dreapta Palatului National al Copiilor.

Noaptea cercetatorilor este un eveniment plin de aventuri catre cunoastere unde va veti descoperi pasiunile si veti afla cat de interesanta este activitatea in domeniul cercetarii.

Ne adresam elevilor, studentilor, parintilor, mintilor creative, curioase, dornice sa descifreze tainele stiintei. Va oferim o varietate de activitati stiintifice si educative, expozitii, experimente si demonstratii ce va vor provoca interesul.

Veti putea discuta si afla informatii de la cercetatorii si specialistii nostri despre ce este un cutremur, despre miscarile cladirilor in timpul cutemutrelor de pamant si daca exista cutremure pe alte planete.

In ultima vineri a lunii septembrie, evenimentul se deruleaza concomitent in 6 locatii din Romania si anume Bucuresti, Craiova, Sibiu, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi.

Noaptea Cercetatorilor Europeni este un eveniment ce se desfasoara anual in peste 350 de orase din Europa, cu sprijinul Comisiei Europene, aducand stiinta in mijlocul publicului. Tema anului 2019 este "Handle with Science" / "Trateaza cu stiinta", un indemn de a folosi "mintea stiintifica" in fata provocarilor societatii actuale - pseudostiinta, fake news, ideologii inflexibile.

Alaturi de INFP vor fi si ceilalti organizatori implicati in desfasurarea acestui eveniment: Universitatea din Bucuresti, Institutul de Fizica Atomica, ELI - NP, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei", Institutul de Stiinte Spatiale, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor si Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronica.

Detalii suplimentare: www.noapteacercetatorilor.ro and https://www.facebook.com/NoapteaCercetatorilor/

INFP


Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului

  • INCDFP
  • EPOS-RO